Sunday, 18 December 2011

menu hari ini.. hehehe

aha.. ttbe nk tulis something.. hehehe... 


pasal menu mkn t/hari nie.. hehehe... dah ta tw dah aq nak msak ap.. takan lah ari2 menu yg sme kan??? huhu.. ari ny aq try buat GULAI TELUR.. haha.. sblom ny mmg pnh buat tp ta jd... haha hancus.. ad lah lbih krng cm ny.. 


-------> hahha..

tp ari ny dah jd.. yahoo... tp ta tw lah rse nye mcm mne lak... hahaha... ny gulai pd hari ny.. hahaha bngge skjp.. 


nk rse??? mai ler hahaha
k lah nk makan.. lapo...  :D

Thursday, 15 December 2011

kisah kau dan aku :'(

first time kte knl drp roomate aq.. dan jge kwn lme kau.. mse tu kt umah aq.. dy ikot aq balik kg.. aq mnx dy knl kan dy someone.. n itu adalah kau!! mse tu kau soh aq col kau oke.. aq ta ksah.. lg pon aq mmg ta ske sngt nk msj2 ny mls nk mnaip.. aq lbih ske sembang2 kt fon.. ta lme kte kwn.. kau mnx cple. aq teme.. yer aq tw aq ta knl kau spnohnye.. tp aq yakin kau akn ttp dgn aq.. 


aq dngn kau mcm biase.. mcm org cple biase.. tp.. kte jrng msj.. kan??? yelah mse tu msing2 tngah study.. kometmen msti lah lbhkan study kan.. oke.. aq phm tu.. wlaupon kdng2 aq bosan dgn sikap kau.. kau mcm ta pdulikan aq.. tp lps je dngr suasr kau aq oke je.. ta jd nk mrah2.. huhu.. mse tu mmg aq happy giler ngn kau..aq syg kau sngt2.. hampir tiap2 malm kte "gayut" hehe.. 1 ari kau soh aq wt kan kau akaun skype kau kte 
"skype ny utk kte 2 je.. tde org lain pon.."
tu yg kau ckp kat aq.. tiap2 malam kte wt video call... kau tw happy gile aq mse tu.. TAPI.. tu dlu..  lps kte clash kau ckp 
"owg rindu dy.. ble owg on9 skype msti ingt kat dy.. sbb sy yg wt kan skype ny tok owg.. tiap2 malam kte skyping2.. leh tak lps ny kte cm dlu gak.. tiap2 mlm kte video call??"
boleh dktekan tiap2 ari kau ckp kau syg lg kt aq.. n 1 ari kau mnx kte cple smula.. tp mse tu kau dah cple ngn ex gf kau yg sblom aq.. kau kte kau tak syg dy.. kau syg aq.. kau mnx mse utk lps kan dy.. oke tp bpe lme aq nk tnggu??..
aq desak kau smpai kan terbongkar stu rahsia.. dan pd aq tu lah pnyebab utama knp kau ssh sngt nk lpskan dy... hmm aq trima.. nk aq sja mmperthan kan ego aq.. 
"tpe lah lw cm tu.. owg nk mnx 1 je.. jge lah budak tu elok2.. jgn sia2kan hidup dy.. "
hmpir sbulan aq ta cntect kau.. ego aq tnggi.. aq rindu kau tp... ble dngr kte hati aq nk cntect kau.. tp kple aq kte?? "jgn, lw dy syg lg kat kau dy akn cntect kau.." hmm aq pon ttp ngn pndirian aq.. ego aq.. smpai satu mse aq tathn sngt rindu aq pd kau.. aq try nak cntect kau.. tp aq soh mmber aq yg col eh mmber kte.. kbtulan mse tu aq ad no bru.. no celcom.. hmm sje je dy yg col konon2 aq ta tw lah.. n aq sngje soh dy tnye ta nk ckp ngn aq ke..?? n mse tu kau bole kte
"lw dy nak ckp ngn aq, aq nk ckp ngn dy.."
huh!! skit ati aq.. lain yg aq harapka lain yg kau ckp.. hmm.. yelah spe lah aq pd kau kn mse tu.. tapi.. mse tu aq tbalkan mke aq.. wt  ta tw je.. aq call kau smula.. aq tnye kbar kau.. aq wt mcm biase.. mcm tde ap2..  
aq dh mle happy.. tp kau lyn aq dh tak mcm dlu.. oke tpe aq phm.. 


than, tbe2 kau kte ad something nk bg tw.. ble aq tnye ap dy kau kte tpe lah nnt kau bg tw... hmm tp mse tu aq nk jgk bg tw.. sbb aq ingtkan kau nk ckp yg kau syg aq.. tapi.. lain kau nk bg tw aq yg mnggu dpn 12/11/2011  KAU NAK BERTUNANG dgn budak tu.. Ya Allah mse tu tuhan je yg tw perasaan aq.. btape hncurnye.. pedih nye.. mse tu bru aq sedar yg aq btol2 syg  kat kau.. 


aq mngis, mraung mcm ta sdr.. mse tu kwn2 aq jd sksi.. mcm mne keadaan aq.. sriously aq ta leh teme kau buat aq cm ny... aq ta pnh rse kcewa yg teramat sngt mcm ny.. mse tu hnye kwn2 jd tmpat aq luahkan ksdehan aq.. yer aq tw kte knl pon ta lme.. mmg ta boleh nk dibandingkan dgn ex gf kau tu... smnggu aq mngis ta hnti2.. tiap2 saat aq pk kan kau...


smpailah tarikh tu... kau dah pon slamat jd tunangn org.. smnggu lps tarikah tu aq still ta leh teme.. tp kte still contect... jd mcm dlu.. kau ajk aq skype mlm2.. tiap2 hari pulak tu.. n kau tbe2 pnggil aq SAYANG..!! knp?? knp msti kau timbulkan kmbali rase syg aq pd kau.. smkin mbuak2 kau tw.. mmg aq ske kau pnggil aq dgn pnggilan tu.. tp kau tw ta btape seksenye aq??? aq syg kau tp kau tunang org..sumpah mse tu mmg q ta ingt lngsung sbnrnye ap yg kte wt ny slah.. puas mmber2 aq nsihat kan aq.. smpaikan ad sorng kw aq kte kte
"kau tw ta kau baut ap ny??? kau taw ta ap hukum kalau kte smpn perasaan pd hak org??? hukum dy HARAM.. kalau haram brdose.. kau ta tkot dose ke qila???
mse tu bru lah aq sdr... aq cbe nk bg tw kau tp aq tkot kau akn mkin jauh pd aq... tp.. ap bole buat aq terpakse ckp jgk.. n tngok lah skrang kau lngsung ta contect aq.. n td aq on skype.. kau ad on9.. xlme ps tu kau off9.. oke tpe..
tbe2 tergerak hati aq nk cbe bkk akaun kau.. yer aq tw psword kau.. haruslah kan aq yg buat kan akaun tu utk kau.. 
ble aq bkak first skli yg aq nmpak nme tunang kau.. tros terdetik kt ati aq.. 
"ptt lah kau ta tde nk tgo aq. even kau on9 pon.. rpenye.. dh ad org lain yg tmnkan kau ky skype tu.. sakitnye hati aq.."
  Ya Allah knp ngn aq ny??? knp aq msih nk tw psal dy??? bia lah dy.. tunang dy kan??? spe lh aq pd dy.. :'(..




# QILA SUDAHLAH.. REDHA LAH.. DY BUKAN UNTUK KAU.. JODOH PERTEMUAN SMUA DI TNGN TUHAN.. KTE HNYE MMPU MRNCANG DY YG MNNTUKAN.. SMUANYA DAH TERTULIS.. INSYA ALLAH AKAN ADA LBIH BAIK DR DY UNTUK KAU..


Wednesday, 14 December 2011

rindu gorgeous :'(

assalamualaikum..


rindu nyh... rindu kt PSAS rindu kt member2 sne rindu .. rindu korang THE GORGEOUS SIX





rindu sngt.. 


tapi...
naik sem 2 ny da ta jd six da.. nat  dah nk benti.. :'( hmm tape nat kat mne pon kau.. kau ttp gorgeous.. :D kan3?? jge dri kau elok2 kt tempat org.. tp aq tw kau boleh.. gud luck yer nat.. aq doakan kau bjaye dlm ap jua bidang yg kau cuburi... hmm aq ingt jnji kau.. nnt lw aq nk terberanak.. kau nk smbut kan?? hehe insya Allah ;).. aq syg kau nat.. jgn pnah lpe kan aq and the gorgeous yg lain yer.. slalu lah contect kteorg yer.. sedih lak aq.. :'( sob3..  wlaupon ta lme kte sme2 aq ase persahabatan yg tlh kte jaln kan ny dah ckup kuat.. aq ase mcm dah btahun2 knl ngn kau... kalau ada slah dan silap aq ngn kau arp tak amik ati yer.. aq syg kau.. :'(

Monday, 12 December 2011

miss him so much.. :'(



assalamualaikum...
ap yer nak ckp... hmmmm.. :'(.. knp mlm ny aq ase snyi?? rindu aq mkin membuak2 pd dy.. hmm..  aq tw dy bkn lg utk aq.. tp.. entah lah.. aq rindu dy sngt2.. ble aq on FB msti aq nk bkk wall dy.. hmm.. aq jles tngok gmbar dy ngn tunang dy.. :'(

 "awk maafkan sy.. sy still ta leh nak lupekan awk.."

 aq syg dy.. aq tak harap dy balik pd aq.. sbb dy dh btunang... ta mngkin dy akn balik smula ngn aq.. walaupon dy slalu ckp kat aq dy syg kan aq bkn tunang dy.. aq ta nk nnt dituduh sbg pnyebab ble ad something jd antara dy nagn tunang dy... n aq nk tngok dy happy... tp aq ta boleh nak tipu dri aq lg.. aq dah ta mmpu nak kte yg aq tak syg dy.. aq ta rindu dy.. aq ta ksah lngsung dgn sttus dy skrang... sbb knyataannye smua tu mmg ta btol... aq syg dy.. aq rindu dy.. aq kesah psal sttus dy yg dh brgelar tunangn org...

"awk sy bkn sngaje nk mngelak pd awk.. sy dah ta tw nk buat cm ne lg utk sy lpekan awk.. tapi awk.. smua tu ta de hasil pon.. sampai skrng sy still ta leh lpe awk.. pintu  hati sy ta tbkk lg untuk org lain.. maafkan saya awak.. :'( "

AKU RINDU KAU!!!!!








Sunday, 11 December 2011

sem 1 di PSAS

bismillah


huh penat bru sampai rumah... balik dr kuantan umah maklong...(kenduri kawin abg bujamg) bujang ke?? hahahaha..
oke2 stright to the point.. aceceh speaking..??? :)
nk cte sal poli ny.. alhamdulillah aq dah tamat semester 1.. huhu.. mcm2 yg aq lalui... cabaran baru.. suasana baru.. mse tu main2 lg.. hmm yelah kan.. perangai sek ta abis lg.. huhu.. 
ari nyh result exam kluar.. alhamdulillah.. result ta lah gempak mcm org lain.. yelah mne tak nye, org nk exam study module.. aq?? study tu stdy lah jgk.. tp module tu 10% yg lg 90% tu?? haha FB lah.. :P.. tu lah sebab nye result pon ckup2 mkn je.. hahaha.. tape lah yg penting aq ta kne repeat paper.. sem 1 ny aq main2.. sem dpn aq jnji aq ta kan main2 dah.. insyaallah.. sem dpn dekan huhu.. BERANGAN  LEBEH!!
hmm k lah just nt ckp psal result je.. hahahah..

P/S: jgn2 main2 yer waktu belajar. huhuhu :D



Thursday, 8 December 2011

jiwa kacau..

asslaamualaikum.. 

hmm.. lme dah aq ta update bloq ny.. dah tde ta tw nak cte sal ap kan.. hmm snyp je lah.. huhu..
ari ny tetibe lak ase nak mngarang, ttbe teringt zaman sekolah dlu.. tiap2 ari ad kje mngarang x BM, BI.. huhu tp aq paling nyampah ble nak wt essay BI.. huh!! subject yg paling aq ta ske.. that why laa aq pnye skipping pon tnggang tbalik hahahaha.. eh skipping lak speaking.. kan aq dah ckap... haih.. ap nak jadi lah si NURUL AQILAH ny.. hahaha

sekarang ny aq tngah cuti sem... tp dah nak abis dah pon... 1 mnggu je lg dah nak balik.. hmm skjap tol mse balalu kan??? rindu pulak aq pd roomate aq.. eh silap ex roomate... wanie.. huhu.. yelah pasny dah ta ddk ngn dy... 

hmm ap lg aq nak merepek ny yer?? td asenye nk tulis psal bnde lain ttbe lak jd cm ny.. hmm tpe laa next post pon bole.. hahahaha..

hmm sngt bosan meyh... tw ta BOSAN.. 
tde ap dh kot.. hmm k lah nnt jmpe lg yer... huhu :)) 

Friday, 5 August 2011

hari nie....

hari yg sngt memenatkan tapi sngat mnyenangkan... hehehe... start at poli smapai umah... hahaha..
ta tw na cte cm ne.. mmg lwk.. hahaha.. tp agk memenat an laa... pe2 pon alhamdulillah da smpai umah.. da jmpe mak abh n k,long smua... haa lg 1 aq da jmpe tlam n bntal busuk aq.. haa comperm lena tdo mlm ny.. hehehe..

Tuesday, 2 August 2011

new beginning

assalamualaikum... 
waa.. cm ne ny??? aq ta tw ap2 lg... ta explore lg... roomate aq yg aja aq wt mnde ny... huhu thanks wanie.. :)
tp... aq msih blur sal blog2 ny... sory la lw ad yg plik ye.. hahahaha... mohon tunjuk aja ye WANIE.. huhu