Wednesday, 6 March 2013

rindu adik saya

assalamualaikum... 


malam nie tetiba terasa nk update blog pasal adik aku yang sorang nie... tetiba rasa rindu yg teramat sangt... huhu.. n x sngka die pon rindu aku rupamya.. hehe... tak sngke jugak aku, log in je twitter td setelah sekian lama x on tros nmpak tweet dye.. owh so sweet... tersenyum lebor aku.. hahhaha...

k.. sebelom tu korang mesti tertanya2 siapakah gerangan nya 'adik' yg aku maksudkan tu... huhu.. meh cnie aku kenalkan... 

nama dia hazwani nasir.. anak jati kuala pilah n.9.. dia ada 5 org adik bradik dye yg ke 4.. famly pnggil dye deqwa.. dye sangt cool orang nya... haha.. manja.. jangan kasi dia gelak.. klau dia gelak smpai taun dpn pon x abis.. hehehe.. apa lagi ea?? banyak lah... x abis nk cite kat cinie.. cikit2 sudahlah...

budak nie lah yg org yg mula2 aku kenal mase mula2 masuk poli dulu... dye lah kawan.. dye lah adik dye lah segala galanya mase aku mula2 menapak kat poli tu.. ke mana2 je misti ngn dye.. walaupon nak jumpa kawan kelas aku... law xde dye aku ase x begerak kemana2 lah aku... law dia g jumapa budak kelas dye pon aku mesti ikot...  kalau ada masalah smua aku kongsi ngn dye..  aku syang dia.. sayang sangt... dlm bilik selalu dengar dia bebel with lorat nogorie.. tp aku suke... kelaka.. hahaha  RINDUUUUUUU!!!! 

tp mase sem 2 kiteorng dah x ddk sekali.. rumah sewa asing2... dah jarang jumpa.. kalau jumpa pon kat poli je.. tu pon terjumpa.. dah semesra dulu.. yelah masing2 bz... jabatan lak jauh... huhu.. tp kami still baik... 
masuk sem 3 pon same.. mula2 ingt nk ddk sekali tp x jd... hehe.. xpe... kami selau ziarah menziarahi.. aceceh.. 
nie nk cite sal sem 4.. masing2 g LI.. aku blik kg aku.. yg budak nie g jauh2 sampai ke p.pinang.. aih.. jauh bebenor...  tah bpe kli dah kate nak jumpa tp apakn daya masing2 ad tnggungjawab yg masih belum selesai... ari tu ad dye invite aku g umah dye.. kak lang btunang.. tp x dpt g bz tme tu.. xpe lah wa.. nnt suatu hari nnt pasti ku sampai k erumah mu buat kali ke2 (first time tu mse sem 1 bulan pose)... tp time kenduri kawen kau lah kot... hehe.. 
aih ngntok lah pulak... bnyak lgi nk cite nie.. xpe lah lain kli smbung...

TAPI, sebelum tu... nk share gambar cikit.. hehehe

gambo nie mase g jogging keliling psas.. ADIK DAN KAKAK



yg nie mase minggu kesenian islam (kalau x silap aku lah)
org duk dengar tazkirah kome dok sibok bergambo.. ish3... huhu

yg nie lak nak outing TANJONG MALIM JE KOT.. hahaha

nie ktm otw nak blik kg aku kat RAUB PAHANG


haa yg kat bawah nie pulak time tade kje... ini lah yang jadi.. kikiki






dan yg terakhir.. TWEET dye td... sweet kan...


Sunday, 3 March 2013

Kita hanya kawan


Perkenalan hampir sebulan telah menimbulkn sedikit rasa cinta buat mu. . Bnyak masa telah dihabis kn bersama. . Dalam setiap doaku, tidak putus ku menyebut nama mu. . Da setiap detik tdak langsung ku lupakan mu. . Gerak tubuhmu, layanan mu seolah memberi isyarat kepadaku bahawa kau adalah jodohku. . Tp pd suatu pg yg sepi aku terjaga dri lena ku, dan ku telah menerima 1 sms dri mu..

"Assalamuala ikum, sblm trlambat...sy nk awk th yg kte just kwn...sy xnk awk aggap sy lebih dr tue. Bt mse skrg, sy rse elok brkwn lebih baik..xperlu lg pkr psl jodoh, biarlh Dia yg aturkn sgalanye krn semuanya dh trcatit di luhmahfuz.."

Aku tak menyangka smua ini akan terluah dri hatimu. . Tp aku pasrah. . Aku tahu bukan mudah untuk Allah berikan sesuatu yg kita ingn kn. . Aku yakin Allah dah aturkn yg terbaik utk kita. sungguhpun begitu. Aku ingin kau tahu. Tidak pernah putus doa ku agar kau dijodohkn untuk ku. Aku menyayangi mu kerana Allah, aku mencintaimu kerana Allah. Dan perasaan yg hadir tnpa di undang ini juga datangnya dri Allah. . Wallahua'lam . .

Monday, 9 January 2012

yehaaa!!! :D

huhu.. firstly assalamualaikum... 
ta tw nk cte cm ne.. happy gak lah ari ny... walau pon agak letih... hehe.. mcm2 jd ari ny...
pg td, mse nk tnggu bas nk g poli.. nampak dy.. huhu... suke3...  tp kt poli dah ta jmpe da... huhu.. ari ny kelas mmg full.. penat tp seronok... coz smua kls ari ny cm ceria je.. hehe.. nak2 lg msok kls agame... ta ngantok pon... dr start kls smpai abis asyik gelak je.. haha... ust. buat lwk.. haih... klaka2.. 
hah mls da nk cte sal kls... yg psti mmg ari ny mmg oke... 
mse nk blik lak.. tnggu bas dr pkol 5 smpai 6.30 bru ad.. sob3.. smpai dah skit2 pnggng.. hmm.. tp kan?? hehehe... dlm geram2 tu kan?? kte nmpak dy lg skali... dy ats moto nk gerak balik.. :D hehe suke3.. (lg skali)... hmm tp just ss je.. hmm.. 
hah!! k lah da ta tw nk ckp ap... yg ny pon dh mcm "keling" dah ayt aq.. hahaha.. hmm esok ari selase kls kol 8... so kne tdo awl.. hehe... n ta sba sbnrnye.. esok pg leh jmpe dy.. hahaha... jgn jles eh... :D 

k lah..bye... nyte... :D 
assalamualaikum....

Saturday, 7 January 2012

ha??? kene mandrem????

asaalamualaikum..  actually, tade niat pon nk update blog nyh...  tapi... sob3... :'(
nak cte kt mmber ta smestinye dyowng smua boleh teme masalah aq an?? ta pe lah aq share je kt blog nyh..  spe nk bce.. bce lah... huhu.. aq just nk ilangkan sikit rse rsah hati nyh.. hmm...

ta abis2 lg cte psal dy.. hmmm 
tp aq ase dah lme gak aq ta ingt sal dy.. ta amik taw sal dy... tp tah knp tetbe je tadi teringt lak kat dy.. knp lah ssh sngt aq nk lpekn dy pon aq ta tw.. kne MANDREM kot.. ny msti dy gne khidmat pak bon ny..  hahahaha.. hmmm entah lah... 
harap2 tak lah kan?? 

ctenye cm ny.. td aq dok syok main game kat fb aq terdngr bnyi tone SKYPE.. huhu kenangan kmbli merewang2 kt kpale.. hah!! sedeh nye.. :'( ta tw mcm ne nk ckp... skit nye.. pdehnye.. tuhan je yg tw.. 
sbb "SKYPE"  bnyk knangn aq ngn dy.. huhu.. ta boleh btol la.. da laa ssh nk jmpe.. skype je pngubat rindu.. tp tu dlu ah.. hmmm tah la.. 

haih.. pe lah nk jd aq nyh.. dh2... mybe da smpai mse nye aq bkk pintu hati aq tok org lain... ta gne aq mengharap pd mnde dah mmg trnyata bukan utk aq.. kan3?? huhu.. insya allah mngkin yg akan dtg nyh adalah yg terbaik utk aq.. spe tw??? ta de spe pon ta kcuali DIA yg maha kuasa... Allah maha mngetahui segalanya.. kita hnya mmpu mrancang DIA yg mnntukan nya.. :D


Friday, 6 January 2012

hujung minggu yg sangat bosan... ;'(

hmm.. hahhaa ta tw nk wt ap dah hujung2 mnggu ny... dok umah bosan giler.. nak kua ta tw nk g mne... (lg pon mak dah pesan jgn kua mne2 tok sah nk mrayap2.. huhu.. ) ny pon nisib baik lah ad line internet.. lw tidak.. adoii ta tw lah...
 hahaha.. nak citer sal ap ny ek???
hmm psal bdk2 ny pon ok gak an??? hahaa... 
first.. !!
eyfa :)
dr celik mte td smpai skrng dok mngadap lappy nye.. huhu... ap yg dy nye pon aq ta tw... pstu ttbe kang gelak sowng2... pelik2.. haha.. mandi pon ta lg kot.. huhu eyfa jgn mra eh.. :D


second.. !!
tyqa :) 
ny lg sorng... dok ngadap lappy smbil msj ngn bie dy.. "amin besar" hehehe... tiap2 ari lyan cte korea... ta jme2.. hehe.. lw aq owh tidak.. ;( ny tngah dok layan lgu kt utube lak.. haha.. tu pon nasib ad tenet..


third..!!
sue :)

yg ny pon same... wat report lps tu ngdap lappy... tngok ti siap wt peace lagi.. hahaha tw2 je owng nk amik gmbar.. huhu... msing2 ngh bosan.. :P


and da last.. !!! 
aq ler.. hehe tp tde gmbar... wekk.. :P


sumpah bosan giler dok umah ujung mnggu ny.. ta tw nk wt ap.. dok dlm bilik ngadap lappy.. main game... huh!! BOSAN!!!!






hahaha... ini lah rutin hujung mnggu kami.. :D
 ♥ bngon tdo..
 ♥ makan
 ♥ ngdap lappy
 ♥ tdo... 

Wednesday, 4 January 2012

Allah Maha Mengetahui

Ya allah... bsar sunggh dugaan yg kau bg kt aq... tp aq tau kau Maha mengetahui apa yang terbaik utk aq.. dan aq tau kau berikan aq dugaan ny sbb aq boleh laluinye.. kau tak akan berikan dugaan kalau hamba mu tak boleh nk harunginya... aq bersyukur Ya allah.. 
walaupon skit yg aq rasekan... aq redha ya allah...  aq tau psti ad yg lbih baik dr dia utk aq... :') ... 




Ya Allah
ampunkan lah dosa2 ku..
dosa kedua ibu bapaku..
tetapkanlah iman ku Ya Allah
kuatkan semangatku Ya Allah
untuk mnerima dugaanMu..
terangkanlah hatiku...
tunjukkan aku jalan yg lurus Ya Allah..
jgn KAU pesongkan hatiku Ya Allah...
tabahkan hati ku Ya Allah...
hanya kpd Mu aq memohon.. 
amin.. Ya Rabbal alamin 


Sunday, 1 January 2012

senaman.. :D

tofa tafa.. :D 

diperkenalkan oleh rakan serumah.. hehe.. eyfa eryfa..
 jom layan.. 
video

p/s: sesuai bagi yg ingin kurus... lakukan setiap hari... insya allah... mujarab.. hehehe